5 fordele når ledere har højt selvværd

 

Kan du overskue fordelene..

Et højt selvværd giver en række klare fordele både i det private og professionelle liv. Ledelse der bunder i et højt selvværd er, alt andet lige, et gode for lederen selv, for medarbejderne og for organisationen.

Selvværd er en følelse af at være værdifuld som menneske, uanset hvad du kan eller gør. Selvtillid er tillid til egne evner og færdigheder og fungerer ofte som en kompensation for et manglende selvværd, og kræver ros og anerkendelse fra omgivelserne

Ledere med et højt selvværd:

  1. Tænker på virksomhedens/teamets bedste og ikke på at opnå personlig anerkendelse eller ros
  2. Er villig til at dele succesen med andre/medarbejdere
  3. Værdsætter forskellighed og ser diversitet som en styrke for teamet/gruppen
  4. Er mere åben for input og kritik og oplever ikke disse som en personlig trussel
  5. Er mere robuste overfor (arbejds-) livets op- og nedture, og ender sjældent med følelser af stress og depression

Selvværdet grundlægges i barndommen (indenfor de første 3 år), men vores oplevelser senere i livet, har naturligvis også stor indflydelse på vores følelse af værdi.Vi kan som voksne fortsat påvirke vores selvværd, men det kræver, at vi arbejder på et ”følelsesmæssigt plan” og ikke et ”kan/gøre plan”. Selvtilliden kan være nok så høj, men hvis selvværdet er lavt, hjælper det ikke at blive dygtigere, tage flere uddannelser, få en højere stilling – det giver blot mere selvtillid, men ikke bedre selvværd. Her vil det være uendeligt mere udviklende at starte med at kigge indad.

 

(c) Claus Lindgren/juni 17

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *