Boller – koldt hævet6 dl lunkent vand, 5 – 10 g gær, salt og evt. honning – tilsæt nu mel til dejen er fast men fortsat klistret og våd. Stilles til hævning i køleskab natten over og bages næste dag! Eksperimenter selv med forskellige typer mel – spelt, emmer, spelt sigtet, fuldkorn osv.
GrødBland selv forskellige typer gryn og sæt i blød natten over! Eller køb diverse blandinger hos din lokale helsekost. Mærket Helios laver forskellige slags færdig blandet grød! Tilbehør – kanel, smør, frugt, tørret frugt
HummusKikærter stilles i blød natten over – koges derefter i bouillon og blendes med salt, peber, tahin, spidskommen, olie og citron.
Banankage uden sukker225 g mel Overtræk Alle ingredienser blandes (evt. i foodprocessor). Hæld dejen i en smurt 1 kg brød form og bag den i 1 ½ time i forvarmet ovn ved 180 grader.
GrønsagssuppeBrug dine yndlingsgrøntsager – skræl dem og skær den i store tern – vendes i olie i en gryde – tilsæt 1 liter bouillon (god grønsagsbouillon fra din lokale helsekost) – kog til grøntsagerne er møre og blend så suppen – tilsæt evt. fløde eller fløde ost!
Forskellige grønssagspuréSkræl gulerødder og skær i skiver kog dem til de er møre og blend dem med salt, peber, hvidløg Eksperimenter selv med andre grøntsager!
Selleribøffer1 knoldselleri, 1 æg, rasp eller hirseflager, olie og 1 tsk salt. Sellerien skæres i skiver og koges i saltet vand cirka 8 min. Man kan yderligere dele selleriskiverne i fire stykker, hvis man syntes skiverne er for store. Skriverne tages op og vendes i æg og rasp eller hirseflager. Steges på en pande til de er gyldne på begge sider.
Squashfrikadeller3 eller 4 store squash Squashen rives på den fine side af råkostjernet. Kommes derefter i en sigte med et drys salt over. Lad det trække i 10 – 15 min. Pres derefter vandet ud af squashen. Den blandes nu med alle de øvrige ingredienser. Kom evt. lidt mere mel eller hirseflager ved, så det bliver let at forme til frikadeller. Steges nu på panden til de er gyldne, cirka 5 min. På hver side.
Urtefrikadeller125 g bulgur Bulguren koges med grønsagsbouillonen i ca. 10 min sådan at alt vandet er kogt væk. Derefter blandes de andre grøntsager, æggene og krydderierne i. Til sidst kommes der lidt rugmel i, indtil massen er samlet. Dette formes til frikadeller som steges i olie.
Madpandekager m. spelt og soyamel2 ½ dl speltmel grov eller sigtet Mel og salt blandes og mælken piskes i og derefter piskes æggene i. Bages på panden. Fyld – forskellige grøntsager i wok !
|